Deskundig advies om sportaccommodaties
te realiseren, te onderhouden of te vernieuwen.

Het tennispark van TV Barendrecht bestaat uit 9 gravel tennisbanen en is volledig gerenoveerd. Uit het kwaliteitsonderzoek dat Kennis van Sport voor de vereniging heeft uitgevoerd kwam naar voren dat de oude banen niet voldeden aan de normen van de KNLTB. Samen met de vereniging zijn vervolgens plannen gemaakt voor het nieuwe tenniscomplex.

Verbeteren waterhuishouding

Primair doel was het verbeteren van de waterhuishouding. Dit was nodig doordat de gravel tennisbanen na regenval langdurig onbespeelbaar waren. Uit het kwaliteitsonderzoek bleek dat er feitelijk geen sprake was van een functionerende constructie. Er lag klei, puin, sintels, lava. En dat in willekeurige volgorde. Naast het tenniscomplex is het terrein verhoogd voor woningbouw. Deze gelegenheid is aangepakt om ook het bestaande tenniscomplex op te hogen.

Om zetting te voorkomen is gekozen de constructie te verhogen in plaats van de onderbouw met sterk wisselende samenstelling uit te graven. Dit leverde bovendien een flinke besparing op de afvoerkosten.

Oplossen knelpunten bestaande tennispark

De situatie was ook een goede gelegenheid om de problemen van het tenniscomplex aan te pakken. Ondanks de beperkte ruimte is het gelukt de tennisbanen te herpositioneren. Er is ruimte ontstaan voor looppaden. Ook aan de veiligheid is gedacht. Obstakels in het speelveld zijn verdwenen. Lichtmasten zijn buiten het hekwerk geplaatst. Watertappunten naar de zijkant van het hekwerk. En alle poorten naar buiten draaiend.

Voor de bezoekers is meer ruimte en overzicht ontstaan om tennis wedstrijden te bekijken.

Presentatie sponsorborden en winddoeken

Voor elke tennisvereniging zijn¬† de sponsorinkomsten een belangrijk onderdeel van het bestaansrecht. T.V. Barendrecht speelt mee in de Landelijke competitie van de KNLTB. De vereniging trekt hierdoor veel aandacht van bezoekers. Voor sponsoren een prima kans om in contact te komen. Het centrecourt van T.V. Barendrecht beschikte al over reclameborden. De renovatie is aangegrepen om de sponsorinkomsten te verhogen. Er is een systeem aangebracht waar reclameborden ingeklemd worden. Er zitten geen scherpe delen aan. Toch zo veilig voor de spelers die op topniveau op het gravel spelen. Het oude hekwerk was niet sterk genoeg om winddoeken op te hangen. ook hier is rekening mee gehouden door het hekwerk ‚Äėwinddoek bestendig‚Äô te maken.

reclameborden willekeurig opgehangenoude situatie

reclameborden uitgelijnd opgehangennieuwe situatie

Schakelen tijdens de aanleg

Op het moment dat de werkzaamheden al in volle gang waren besloot de gemeente de tennisbanen 2,5 meter te verplaatsen. Antea Group Sport dat het werk gegund heeft gekregen moest daarop snel anticiperen in samenspraak met de vereniging en Kennis van Sport. Dit is adequaat opgelost en heeft geresulteerd dat er geen vertraging in de planning is ontstaan. Door de wijziging zijn ook kansen ontstaan. Er is een geluidsscherm geplaatst. Het straatwerk bij de fietsenstalling is verbeterd. Het asfalt pad is vernieuwd. Philip Molenaar, de groundsman van T.V. Barendrecht opperde het idee om het asfalt in rood uit te voeren zodat gemorst gravel minder toont. Maar de vereniging heeft nog veel meer in eigen beheer gedaan om de kosten te drukken.

Besparen door te verenigen

Vanaf het begin was duidelijk dat het budget zeer beperkt is voor de renovatie van het tenniscomplex. De leden van T.V. Barendrecht hebben toch een prachtig tennispark door de vrijwillige inzet van de leden. Het bestaande hekwerk is door de leden gedemonteerd. Bestrating weg gehaald. Materialen zoals banken en scoreborden hersteld of gemaakt. Om de extra paden te maken tussen de gravel tennisbanen is een club van 100 opgericht. Het pad is omgedoopt tot ‚ÄúThe walk of Fame‚ÄĚ. Door een tegel te kopen hebben leden en sponsoren zich wereldberoemd gemaakt op het tenniscomplex. Er is ook een jubileum magazine uitgebracht naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de tennisvereniging.

oude instructie baanonderhoud in clubblad TV BarendrechtBron: Jubileummagazine T.V. Barendrecht

T.V. Barendrecht over ons

Kennis van Sport heeft gedaan wat ze hebben beloofd en meer dan dat. Waar nodig zijn gedegen adviezen gegeven en hebben Iwan en Jarno er alles aan gedaan om tot een goed resultaat te komen. Problemen in de uitvoering zijn opgelost en waar mogelijk zijn ook ongevraagd adviezen gegeven waardoor het eindresultaat boven verwachting is. Met de goede raad van Kennis van Sport kan behoorlijk geld worden bespaard waardoor de kosten uiteindelijk zeer beperkt of zelfs nihil zijn.

Zonder de vakkennis van Iwan en Jarno hadden we zeker fouten gemaakt waar we nog lang ellende van zouden hebben gehad. Kennis van Sport heeft ook in de relatie met de aannemer een belangrijke rol gespeeld. Met hun kennis hebben ze veel meer invloed dan een vereniging kan hebben. Wat ons betreft; altijd doen.

Verschil tussen oud en nieuw

Over het nieuwe tennispark van T.V. Barendrecht is nog veel te vertellen. Maar soms zeggen beelden meer dan woorden. Om die reden hebben wij een compilatie samengesteld om de ware transformatie van het tennispark te zien.

Uw kennis op peil houden?

Wij houden u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief, LinkedIn en Facebook.

Overige artikelen

Onderhoud en aanleg drainage onder een tennisbaan

Tennispark renoveren met beperkt budget

Waterproblemen gravel tennisbanen?

Met korte voorbereiding optimaal resultaat

Bestrijding algengroei op tennisbanen

Winddoeken, een inkomstenbron

Bespelen van kunstgras tijdens de winter

Duurzaam tennispark TC Grubbenvorst

TC Sprenkelaar maakt tennispark kindvriendelijk

Overzichtstekening tennisbaan

Tennisbanen overstromen door regen. Wat nu?

Verstening instrooizand

Hoe test u opdooi kunstgras tennisbanen?

Hoogte van een tennisnet

Voorjaarsonderhoud gravelbanen in de winter?

Vragen? Bel Iwan ter Huurne06 - 234 95 778 of Jarno Tiethoff06 - 234 95 819.

Diensten

Begeleiding aanleg of renovatie

  • Inventarisatie
  • Uitwerking
  • Toezicht realisatie

Beheer en onderhoud

  • Opname kwaliteit park
  • Meerjaren onderhoudsplanning
  • Van probleem naar oplossing
  • Trainingen

Kennis van Sport

Steenbreek 17
7483 CP Haaksbergen
+31 (0)6 234 95 778
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60032413

© Copyright 2020 Kennis van Sport