Deskundig advies om sportaccommodaties
te realiseren, te onderhouden of te vernieuwen.

Onlangs werd het nieuwe Tennis en Jeu de Boules Park in Grubbenvorst in gebruik genomen. Het nieuwe park in Grubbenvorst is volgens voorzitter E. Thissen het resultaat van een lang, intensief en vruchtbaar traject van onderhandelingen met voetbalvereniging GFC’33, Jeu de Boules vereniging, Tennisclub Grubbenvorst en Gemeente Horst aan de Maas.

Verplaatsing tennispark

Algehele verplaatsing van het oude tennispark was noodzakelijk vanwege de beoogde ruimte voor realisatie van nieuwbouwwoningen in Grubbenvorst. Deze noodzaak was aanleiding voor het startschot voor een compleet nieuw park, nu ruim twee jaar geleden. Bij de ontwikkeling van het park is veel aandacht besteed aan de samenwerking met andere verenigingen, de aansluiting op het reeds bestaande voetbalterrein van GFC’33 en de inpasbaarheid tegen een bestaande woonwijk en de aanwezige buurtbewoners. Onderdelen van het oude tennispark, waaronder 12 lichtmasten, staat nu te koop voor andere verenigingen.

Inzet op duurzaamheid

Naast een langdurige samenwerking met de buurtbewoners is ook gekozen voor een langdurige samenwerking met het milieu. Veel aandacht ging in de voorbereidings- en uitvoeringsfase uit naar mogelijke duurzaamheidsmaatregelen waarvan een groot deel ook daadwerkelijk gerealiseerd is. Met name hergebruik van oude materialen, isolerende innovatieve bouwmaterialen, de toepassing van LED verlichting zowel op alle tennisbanen als in het gehele gebouw en de toepassing van zonnepanelen zullen de komende jaren hun vruchten afwerpen als het gaat om besparing op het energieverbruik.

clubhuis net gereed

door slimme oplossing binnen de regels normaal tennis in TennisKids tegelijk

Innovatieve indeling

Het tennispark beschikt over zes volledig nieuwe zandkunstgras rood (Smashcourt) banen waarbij Ă©Ă©n tennisbaan volledig flexibel kan worden getransformeerd tot vier rode Tenniskids banen. Speciaal hiervoor zijn, in overleg met Kennis van Sport, twee tennisbanen verbreed aangelegd zodat nog steeds aan de uitloopnormen van de KNLTB wordt voldaan. Naast de zes tennisbanen zijn tegelijkertijd ook acht compleet nieuwe Jeu de Boules banen gerealiseerd voor deze vereniging die in hetzelfde gebouw huist vanaf 1 januari 2015. Doordat het park midden in een woonwijk ligt is een geluidswal aangelegd waarin opslagruimte is geĂŻntegreerd.

Het park is op het gebied van duurzaamheid en innovatie een voorbeeld voor toekomstige parken in de regio. Realisatie van het park is mede mogelijk gemaakt door een forse eigen bijdrage vanuit de betreffende verenigingen en subsidie vanuit de Gemeente Horst aan de Maas en Provincie Limburg.

TC Grubbenvorst is zeer tevreden over de samenwerking met Jarno Tiethoff en Iwan ter Huurne van Kennis van Sport. Vanuit de contacten die er lagen vanuit de KNLTB is een contact ontstaan met beide heren als zelfstandig ondernemer en adviseur voor sportverenigingen.

Afgelopen jaar zijn Jarno en Iwan op het laatste moment aangetrokken als adviseur bij de aanleg van ons compleet nieuwe tennispark in Grubbenvorst. Vanaf het begin werd duidelijk dat de aanleg van een nieuw park voor zeer veel betrokken partijen geen alledaagse business is en de kennis hiervan in alle opzichten tekort schiet. Over veel zaken hadden wij niet of nauwelijks nagedacht terwijl deze wel van wezenlijk belang bleken te zijn bij de aanleg van een nieuw park.

Zowel Jarno als Iwan blijken ieder op hun eigen manier over de nodige kennis en ervaring te beschikken om op het juiste moment de juiste issues aan te kaarten en het totaalplaatje te overzien. Daarnaast komen dan zeer veel zaken aan bod waar de individueel betrokken partijen (gemeente, aannemer tennisbanen, aannemer licht, keuringsinstantie, etc.) niet bij stilstaan. Ook worden alle elders opgedane eerdere ervaringen meegenomen ter verbetering van het gehele proces en worden nieuwe technieken toegepast in de uitvoering van het project. Zo beschikken wij nu in Grubbenvorst over een totaal nieuw park met zes zandkunstgras rood (Smashcourt) tennisbanen (met flexibele ombouwmogelijkheden naar rode banen) en voorzien van alle laatste technieken waaronder 100% LED verlichting waarvoor de energie wordt opgewekt door de in totaal zestig duurzame zonnepanelen. Op deze wijze dragen wij tegelijkertijd ons steentje bij aan een duurzame samenleving.

Vroegtijdige inschakeling van externe adviseurs die enigszins op afstand staan van de rechtstreeks betrokken partijen werpt in deze heel erg duidelijk vruchten af. Niet zozeer omdat rechtstreeks betrokken partijen dat niet zouden kunnen of achterwege zouden laten, maar vooral vanwege de toegevoegde waarde welke wordt gecreëerd door een betere afstemming en samenwerking tussen alle partijen vanuit de benodigde helikopterview.

Wij wensen alle collega clubs heel erg veel succes en bevelen Kennis van Sport van harte bij u aan. Uiteraard bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op ons prachtige park. www.tcgrubbenvorst.nl.-Eric Thissen, voorzitter T.C. Grubbenvorst-

Uw kennis op peil houden?

Wij houden u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief, LinkedIn en Facebook.

Overige artikelen

Onderhoud en aanleg drainage onder een tennisbaan

Tennispark renoveren met beperkt budget

Waterproblemen gravel tennisbanen?

Met korte voorbereiding optimaal resultaat

Bestrijding algengroei op tennisbanen

Winddoeken, een inkomstenbron

Bespelen van kunstgras tijdens de winter

Duurzaam tennispark TC Grubbenvorst

TC Sprenkelaar maakt tennispark kindvriendelijk

Overzichtstekening tennisbaan

Tennisbanen overstromen door regen. Wat nu?

Verstening instrooizand

Hoe test u opdooi kunstgras tennisbanen?

Hoogte van een tennisnet

Voorjaarsonderhoud gravelbanen in de winter?

Vragen? Bel Iwan ter Huurne06 - 234 95 778 of Jarno Tiethoff06 - 234 95 819.

Diensten

Begeleiding aanleg of renovatie

  • Inventarisatie
  • Uitwerking
  • Toezicht realisatie

Beheer en onderhoud

  • Opname kwaliteit park
  • Meerjaren onderhoudsplanning
  • Van probleem naar oplossing
  • Trainingen

Kennis van Sport

Steenbreek 17
7483 CP Haaksbergen
+31 (0)6 234 95 778
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60032413

© Copyright 2020 Kennis van Sport