Deskundig advies om sportaccommodaties
te realiseren, te onderhouden of te vernieuwen.

Vergroot uw kennis, verbreedt uw visie.

Hoogte van een tennisnet

Op de tennisbaan ontstaat wel eens onenigheid over de juiste hoogte van het net. Niet voor iedereen is duidelijk waar exact moet worden gemeten.

Lees verder...

Tennispark renoveren met beperkt budget

Het tennispark van TV Barendrecht bestaat uit 9 gravel tennisbanen en is volledig gerenoveerd. Uit het kwaliteitsonderzoek dat Kennis van Sport voor de vereniging heeft uitgevoerd kwam naar voren dat de oude banen niet voldeden aan de normen van de KNLTB. Samen met de vereniging zijn vervolgens plannen gemaakt voor het nieuwe tenniscomplex.

Lees verder...

Onderhoud en aanleg drainage onder een tennisbaan

Afhankelijk van het type baansoort en natuurlijke grondslag is drainage nodig. Drainage voert het overtollige water af. Maar heeft ook als doel om onherstelbare vorstschade in de sportconstructie te voorkomen. Waar moet u op letten?

Lees verder...

Waterproblemen gravel tennisbanen?

Discussies over de oorzaak van regenplassen op gravel tennisbanen leiden vaak naar slecht of niet functionerende drainage. Is deze stelling terecht?

Lees verder...

Met korte voorbereiding optimaal resultaat

Op zondag 6 september 2015 vierde T.C. ‘t Twiske het 50-jarig jubileum. Twee maanden eerder heeft de vereniging succesvol obligaties uitgegeven om zes nieuwe Smashcourtbanen te financieren. Kennis van Sport is ingeschakeld om het aanlegproces te begeleiden.

Lees verder...

Bestrijding algengroei op tennisbanen

Voor veel tennisverenigingen is algengroei een terugkerend probleem waardoor de tennisbanen glad worden. Maar nog vervelender, de wachttijd na een regenbui wordt langer. Wat kan de vereniging doen om de algengroei te verminderen, of nog beter, voorkomen?

Lees verder...

Winddoeken, een inkomstenbron

Winddoeken rond een tennisbaan zijn onmisbaar. Uiteraard moeten deze wind tegenhouden maar een ander voordeel van deze winddoeken zijn de sponsorinkomsten. Maar welke eisen worden er eigenlijk aan winddoeken gesteld en hoe sterk moet het hekwerk zijn?

Lees verder...

Bespelen van kunstgras tijdens de winter

In de winter ziet het er vaak prachtig uit op het tennispark. Ondanks de kou slaat de fanatieke tennisser dan ook graag een balletje. Het is dan erg fijn als de vereniging een all weather kunstgras tennisbaan heeft. Een kunstgrasvezel is ontwikkeld om te presteren onder alle weersomstandigheden. Niks aan de hand dus! Toch zijn er omstandigheden waarbij het niet verstandig is de baan op te gaan.

Lees verder...

Duurzaam tennispark TC Grubbenvorst

Onlangs werd het nieuwe Tennis en Jeu de Boules Park in Grubbenvorst in gebruik genomen. Het nieuwe park in Grubbenvorst is volgens voorzitter E. Thissen het resultaat van een lang, intensief en vruchtbaar traject van onderhandelingen met voetbalvereniging GFC’33, Jeu de Boules vereniging, Tennisclub Grubbenvorst en Gemeente Horst aan de Maas.

Lees verder...

TC Sprenkelaar maakt tennispark kindvriendelijk

De Smashcourt tennisbanen en de Tenniskids Playground zijn in gebruik genomen bij T.C. Sprenkelaar. Dankzij onze begeleiding bleef er geld over voor andere wensen van de vereniging zoals een nieuw terras, berging voor de groundsman en nieuw onderhoudsmateriaal. Dit alles binnen het gestelde budget. Wilt u weten hoe?

Lees verder...

Overzichtstekening tennisbaan

Heeft u een losse naad in het kunstgras gezien die u wilt lijmen? Is er een waterplas op de gravelbaan die maar blijft staan? Het is vaak lastig om de punten op een later moment terug te vinden. Noteer het probleem daarom op de overzichtstekening van Kennis van Sport.

Lees verder...

Tennisbanen overstromen door regen. Wat nu?

Maandag 28 juli 2014 gaat de boeken in met een nieuw neerslag record. Grote kans dus dat de tennisbanen zijn overstroomd tijdens de hevige buien. Het is verstandig hier goed mee om te gaan.

Lees verder...

Verstening instrooizand

Wanneer het instrooizand te weinig bewegingsruimte krijgt in het kunstgras ontstaat er een harde versteende laag. Het regenwater stroomt moeilijker door de versteende laag met lange wachttijden tot gevolg.

Lees verder...

Hoe test u opdooi kunstgras tennisbanen?

Tijdens een vorstperiode is een kunstgras tennisbaan gewoon bespeelbaar. Op het moment dat het gaat dooien niet.

Lees verder...

Voorjaarsonderhoud gravelbanen in de winter?

Zonde, is het eindelijk lekker weer zijn de banen niet bespeelbaar omdat het onderhoud nog uitgevoerd moet worden.

Lees verder...

Vragen? Bel ons06 - 234 95 778, dat kan ook 's avonds of in het weekend.

Diensten

Begeleiding aanleg of renovatie

  • Inventarisatie
  • Uitwerking
  • Toezicht realisatie

Beheer en onderhoud

  • Opname kwaliteit park
  • Meerjaren onderhoudsplanning
  • Van probleem naar oplossing
  • Trainingen

Kennis van Sport

Steenbreek 17
7483 CP Haaksbergen
+31 (0)6 234 95 778
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60032413

© Copyright 2020 Kennis van Sport