Deskundig advies om sportaccommodaties
te realiseren, te onderhouden of te vernieuwen.

Onze ambitie? Samen met de sportverenigingen de accommodaties in Nederland verbeteren. Idealistisch? De bal ligt bij u.

Begeleiding bij aanleg en renovatie

Bij de aanleg, renovatie of het onderhoud van atletiekbanen komt veel kijken. Met de begeleiding van Kennis van Sport bent u ervan verzekerd dat u weloverwogen beslissingen neemt, de juiste vraag uitzet in de markt, de aannemer levert wat er is afgesproken en u niet teveel betaalt.

Bij de aanleg en renovatie van de atletiekbaan doorloopt u globaal 3 fasen:

 1. Inventarisatie: Wat willen we en wat hebben we?
 2. Uitwerking idee√ęn: Wat is ervoor nodig en is dat haalbaar?
 3. Realisatie: zorgen dat we krijgen wat we verwachten.

Inventarisatie

Uitwerking

Realisatie

Offerte aanvragen

Bel Iwan06 - 234 95 778

Wat willen we en wat hebben we?

Tijdens de inventarisatie staan de wensen, behoeften en mogelijkheden centraal. We voeren een technisch onderzoek uit om te kijken naar de kwaliteit, resterende levensduur en het eventuele hergebruik van onderdelen van het park. Denk hierbij aan de inrichtingsmaterialen, fundatie en onderbouw. Dit in combinatie onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u na de inventarisatie een duidelijk beeld heeft van wat de vereniging wil en of delen van het huidige park daarvoor te gebruiken zijn.

Ombouwadvies of renovatieadvies

De huidige atletiekbaan of onderdelen daarvan zijn aan vervanging toe. De mogelijkheden zijn eindeloos:

 • welke onderdelen blijven aanwezig of worden toegevoegd?
 • is er dispensatie vanuit de Atletiekunie mogelijk?
 • alleen de atletiekbaan vervangen of ook zaken als leunhekwerk of paden?
 • materialen hergebruiken of nieuwe materialen aanvoeren?

Wij houden tijdens het opstellen van het ombouwadvies rekening met de (on)mogelijkheden van het sportpark en wensen van de eigenaar en gebruiker. Indien nodig vullen we dit aan met een geotechnisch en of milieukundig onderzoek.

Nieuwe indeling park of nieuwe accommodatie

Zodra bekend is wat de wensen zijn, de technische mogelijkheden en het financi√ęle budget verzorgen wij een voorstel voor de nieuwe inrichting van de accommodatie. Soms wordt uitgegaan van √©√©n-op-√©√©n vervanging. Maar kan met creatieve idee√ęn uit hetzelfde budget meer gehaald worden? Meestal blijkt dat mogelijk. Voor ons is het de sport er voor te zorgen dat er een plan ontstaat dat zowel voor de gemeente als de vereniging passend is. Waar de sporter met veel plezier zijn sport goed kan beoefenen.

Offerte aanvragen

Bel Iwan06 - 234 95 778

Wat is er voor nodig en hoe is dat haalbaar?

U heeft een goed beeld van wat de gemeente en vereniging wil en van de technische staat van het park. Nu is het tijd om de idee√ęn om te zetten naar concrete plannen. Wat is ervoor nodig om dit te realiseren? De keuze van de toplaag is √©√©n van de belangrijke beslissingen bij de aanleg van een atletiekbaan. Niet alleen vanwege de sporttechnische eigenschappen en levensduur, maar ook omdat het van invloed is op de mate van onderhoud. Als alles duidelijk is, verzorgen wij een bestek en de uitvraag richting de markt (aanbesteding).

Samen zorgen we ervoor dat de plannen concreet, haalbaar en gefundeerd zijn.

Bestekvoorwaarden

Zonder duidelijk bestek, loopt u het risico dat u niet de kwaliteit krijgt die uw vereniging voor ogen heeft. Of dat u appels met peren gaat vergelijken tijdens het offertetraject. Of achteraf te maken krijgt met meerwerk. Wij stellen graag samen met u de bestekvoorwaarden op. Zo bent u ervan verzekerd dat de:

 • wensen van de gemeente en vereniging leidend zijn
 • er geen discussie kan ontstaan over de gemaakte afspraken
 • de opdracht binnen het gestelde budget blijft

Afhankelijk van de situatie is er een concreet plan waarop aannemers kunnen inschrijven, waarna een prijs en gunning volgt. Om het maximale uit de plannen te halen kan het wenselijk zijn om de aannemer mee te laten denken in het opstellen van het bestek. Uiteraard hoort hier een andere aanbesteding bij, maar bij een goede (openbare) aanbesteding kan met deze werkwijze meer uit de accommodatie gehaald worden tegen een scherper budget.

Offerte aanvragen

Bel Iwan06 - 234 95 778

Zorgen dat we krijgen wat we verwachten

De aannemer gaat aan de slag. Hoe zorgt u ervoor dat u straks de kwaliteit krijgt die u verwacht? Door hierin samen op te trekken ontstaat een optimaal resultaat. Wij zorgen voor regelmatig toezicht op de accommodatie, bewaken de voortgang en controleren of de kwaliteit wordt geleverd die is gevraagd. Binnen het afgesproken budget.

Samen maken we het verschil tussen een baan die aan de minimale eisen voldoet en een baan waarop jarenlang uitstekend te spelen is.

Toezicht

De aannemer gaat aan de slag. Hoe zorgt u ervoor dat u straks de kwaliteit krijgt die u verwacht? Een keuringsinstantie toetst immers alleen op materiaal- en sporttechnische eigenschappen. Niet op de kwaliteit en levensduur van de constructie. Wij wel. Wij kunnen het hele traject begeleiden of tussentijdse controles uitvoeren.

Projecten

Renovatie atletiekbaan AV Valkenswaard

Renovatie atletiekbaan AV Pijnenburg

Renovatie atletiekbaan AV Haaksbergen

Begeleiding bij beheer & onderhoud

De atletiekaccommodatie is in goede staat opgeleverd. Nu is het aan u om ervoor te zorgen dat de conditie van de baan en het clubhuis optimaal blijven. Met goed onderhoud bespaart u immers op werkuren, versnelde afschrijving en dure revitalisaties. Wij helpen u onder meer bij het opstellen van een onderhoudsplan, begeleiding tijdens het jaarlijks onderhoud en opleiding van de groundsman om het wekelijks onderhoud snel en effectief uit te voeren.

Beheer & onderhoud

Offerte aanvragen

Bel Iwan06 - 234 95 778

Hoe zorgen we dat de atletiekbaan in goede staat blijft?

Kwaliteitsopname

De atletiek en het clubhuis zijn grote posten op de begroting. Het is alleen mogelijk om realistische meerjarenbegrotingen te maken, als bekend is wat de staat van onderhoud en resterende levensduur is. Met een kwaliteitsopname geven wij inzicht in de huidige kwaliteit van de accommodatie. Tevens doen wij verbetervoorstellen en geven we praktische tips en adviezen.

Meerjaren onderhoudsplanning

Met de kwaliteitsopname als basis en onze kennis met betrekking tot de realistische levensduur van banen en clubhuis, het benodigde onderhoud en daarbij behorende kosten, wordt een haalbaar plan opgesteld om de banen en het clubhuis zelf of door derden in goede staat te houden. Met het meerjaren onderhoudsplan is helder welke werkzaamheden er de komende jaren uitgevoerd moeten worden en hoeveel financi√ęle middelen hierbij nodig zijn.

Van probleem naar oplossing

Ondanks alle goede zorgen en onderhoud aan de baan kan het voorkomen dat er een probleem op de baan ontstaat. Om te voorkomen dat u met uw handen in het haar staat, doen wij ter plekke een beknopte opname van de situatie, waarna wij dit helder met u bespreken. Eventueel volgt een kort verslag per mail.

Ook als u simpelweg een klankbord nodig heeft, kunt u ons gerust bellen of mailen. Wij stellen onze kennis graag beschikbaar aan u.

Meer weten? Bel ons06 - 234 95 778, dat kan ook 's avonds of in het weekend.

Diensten

Begeleiding aanleg of renovatie

 • Inventarisatie
 • Ontwerp
 • Uitwerking
 • Toezicht realisatie

Beheer en onderhoud

 • Opname kwaliteit park
 • Meerjaren onderhoudsplanning
 • Van probleem naar oplossing
 • Trainingen

Kennis van Sport

Steenbreek 17
7483 CP Haaksbergen
+31 (0)6 234 95 778
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 81427727

© Copyright 2021 Kennis van Sport