Logo Kennis van Sport

TC Handel vervangt gladde roodzand kunstgrasbanen onder garantie

03-2017 | In 2013 heeft TC Handel drie roodzand kunstgrasbanen aan laten leggen. Vanaf het tweede seizoen werden de banen steeds gladder. Om het probleem te verhelpen heeft de vereniging Kennis van Sport ingeschakeld om het bestuur technisch te ondersteunen. Uit onderzoek bleek dat het kunstgras sneller sleet dan de bedoeling. In overleg met de aannemer is besloten om de tennisbanen vroegtijdig te vervangen. Vervolgens hebben we namens de vereniging de aanleg van de tennisbanen begeleid.

Renovatie van zeven gravelbanen bij LTC Oud Wassenaar

03-01-2017 | De gravelbanen bij LTC Oud Wassenaar hebben een unieke ligging in een parkachtige omgeving. Dit maakt de renovatie tegelijkertijd bijzonder. Er staat letterlijk een mooie oude eik in de uitloop van de baan. Om de banen toch te kunnen renoveren is hier dispensatie voor aangevraagd bij de KNLTB. Het tennispark wordt voorzien van zeven nieuwe gravelbanen, beregening en hekwerk. Om de aanleg mogelijk te maken heeft de gemeente Wassenaar een eenmalige subsidie verstrekt, waarvoor Kennis van Sport een kostenraming heeft opgesteld. Het tennispark zal vanaf de voorjaarscompetitie 2017 weer helemaal up to date zijn. Bekijk onze diensten voor de aanleg van tennisbanen.

TC Park Marlot start renovatie gravelbanen dankzij obligaties en subsidie

03-01-2017 | Dankzij obligaties en subsidie is het mogelijk om het tennispark van TC Park Marlot te voorzien van volledig nieuwe gravelbanen. Inclusief de beregening, hekwerk en onderhoudsmaterialen. De ligging van de tennisbanen wordt efficiënter. Het baanblok van 4 banen wordt opgesplitst in twee enkelbanen en een blok van twee gravelbanen. Tijdens de extra ALV van 19 december hebben de leden ingestemd met het uitgeven van coupons van € 500,= voor een obligatielening van € 80.000,=. De gemeente Wassenaar heeft het besluit genomen om 2/3 van de kosten als eenmalige subsidie te verlenen, hiervoor heeft Kennis van Sport onder andere een kostenraming gemaakt. Bekijk onze diensten voor de aanleg van tennisbanen.

Clubondersteuning Tennis Vlaanderen: 4 sessies terreinonderhoud gravel

02-01-2017 | In oktober heeft Tennis Vlaanderen de eerste twee sessies over dagelijks onderhoud van gravel tennisvelden georganiseerd. Iwan ter Huurne van Kennis van Sport heeft de theoretische ochtend voor zijn rekening genomen. Erwin Scheepers (aanlegger van terrein finale Davis Cup en Gent) heeft het onderhoud in de praktijk getoond. Op 11 en 12 februari is de tweede helft met als thema jaarlijks onderhoud van tennisterreinen. Op uitnodiging van Tennis Vlaanderen kunnen aangesloten Belgische tennisclubs hier gebruik van maken. Dit is de ideale sessie voor terreinverzorgers en de verantwoordelijke voor accommodatie op de tennisclub.

TC Hazendans renoveert gravelbanen in fases

12-2016 | De tennisclub uit Maastricht beschikt over 12 gravelbanen. In 2013 is besloten om de gravelbanen te vernieuwen. Vanwege de behoorlijke kostenpost wordt de aanleg in fases uitgevoerd. Om dit alles in goede banen te leiden is Kennis van Sport ingeschakeld. In 2015 heeft TC Hazendans baan 1-6 gerenoveerd. De overige gravelbanen zijn toen teruggebracht in optimale conditie door het teveel aan gravel te verwijderen en lasergestuurd uit te vlakken. Nu zijn de werkzaamheden gestart om baan 9-12 te renoveren. heeft uw vereniging ook plannen om gravelbanen te renoveren? Wij helpen u graag om het aanlegproces van gravelbanen te begeleiden.

Workshop Baansoortkeuze voor tennisverenigingen

16-09-2016 | Kunstgras, gravel (vlak of onder afschot), roodzand kunstgras (Smashcourt). Bij de aanleg van (nieuwe) tennisbanen staat het bestuur voor talloze keuzes. Wat is de beste tennisbaan voor onze vereniging en hoe halen we zoveel mogelijk uit onze begroting? Tijdens de workshop 'Baansoortkeuze' krijgt u antwoord op deze vragen.

Gravel Open 2016 in Heerenveen

26-09-2016 | Gravel wordt door de KNLTB speltechnisch gezien als dé beste tennisbaan. Maar het onderhoud van gravel is als baansoort ook uitdagend. Hoe gaat u daar als groundsman mee om? Tijdens de ‘Gravel Open’ op woensdag 19 oktober in Heerenveen ontdekt u alle ins en outs van gravel. Lees verder...

TV Westervoort vervangt vier kunstgras tennisbanen

17-08-2016 | Deze zomer heeft TV Westervoort de oude kunstgrasbanen vervangen. De vereniging was tevreden over het type kunstgras. Tijdens het opstellen van de bestekvoorwaarden is wel besloten om de kleursamenstelling te veranderen. Voorheen was het speelveld groen en de uitloop roodbruin. Nu is dat net andersom, zoals de meeste verenigingen in Nederland dit hebben. Bij de aanbesteding van de tennisbanen is uiteindelijk gekozen voor Wijnbergen Sportbouw. Dankzij de Mateco ondergrond zijn de tennisbanen echt all-weather. Spelen op kunstgras tijdens de winter is geen probleem en er ontstaat geen schade aan de fundatie tijdens opdooi.

Willibrord ten Berge, bestuurslid parkonderhoud T.V. Westervoort over ons:
“Eind 2015 hebben we het besluit genomen alle kunstgrasbanen te vervangen en noodzakelijke reparaties aan het hekwerk uit te voeren. De ervaring van Kennis van Sport was onmisbaar bij de renovatie van onze 4 kunstgrasbanen.”

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze dienstverlening en referenties of neem contact op voor uw persoonlijke vragen.

LTC ’t Loo met kwaliteitsonderzoek Smashcourt goed voorbereid

12-07-2016 | De Lierse Tennisclub 't Loo is een echte gezelligheidsvereniging. Dit blijkt wel uit het ledenaantal van ruim 1200 leden en de wachtlijst. Met 10 verlichte Smashcourt banen, een schitterend terras, ballonhal en een modern clubhuis is het zeer goed, sportief en aangenaam vertoeven.

In 2017 worden de Smashcourt tennisbanen vervangen. Om deze vervanging op een juiste wijze te kunnen doen, zijn er proefboringen in de tennisbanen uitgevoerd. Hiermee wordt inzicht gekregen over de samenstelling en kwaliteit van de verschillende lagen (de lava -en zandlaag, etc) van de banen.

Aan de hand van de uitkomst van de analyse van deze boringen kan een conclusie worden getrokken of het nodig is om de onderliggende lagen wel of niet te vervangen of aan te vullen. Door op deze wijze te werk te gaan weet LTC ‘t Loo zeker dat de certificering vanuit de KNLTB, na het vervangen, op de banen zal komen en zo officieel goedgekeurde wedstrijdbanen zal behouden.

Gratis advies voor TV Merlenhove en Gemertse LTV

16-06-2016 | Hoeveel uur heeft de groundsman nou echt nodig voor het totale parkonderhoud? Deze cijfers willen wij inzichtelijk maken voor u en andere verenigingen met het onderzoek ‘onderhoud tennisparken’. Als tegenprestatie verloten wij vier adviesgesprekken om het tennispark te verbeteren. De eerste twee adviesgesprekken zijn verloot aan TV Merlenhove en Gemertse TV. U kunt zich nog aanmelden voor het onderzoek. In november verloten wij nogmaals twee adviesgesprekken. Lees verder...

Gravel Open 2016: Leer alles over gravel

08-06-2016 | Gravel wordt door de KNLTB speltechnisch gezien als dé beste tennisbaan. Maar het onderhoud van gravel is als baansoort ook uitdagend. Hoe ga je daar als vereniging mee om? Tijdens de ‘Gravel Open’ ontdekt u alle ins en outs van gravel. Lees verder... 

Herinrichting tennispark T.V. Barendrecht

06-04-2016 | Het tennispark dat bestaat uit 9 gravel tennisbanen is volledig gerenoveerd. Uit het ombouwadvies dat Kennis van Sport voor de vereniging heeft uitgevoerd kwam naar voren dat de oude banen niet voldeden aan de normen van de KNLTB. Samen met de vereniging zijn vervolgens plannen gemaakt voor het nieuwe tenniscomplex. Lees verder...

Training gravelonderhoud volgens de Losser methode

29 maart 2016 | Ook dit voorjaar zijn er diverse trainingen gravelonderhoud gegeven aan tennisverenigingen, gemeentes en Dolmans Landscaping Noord. Er was vooral behoefte om de techniek en omgang met de onderhoudsmaterialen van de Losser methode eigen te maken. De Losser methode is door de KNLTB momenteel aangewezen als meest gewenste methode voor het onderhoud van gravelbanen. Toch had iedereen een andere motivatie om een training te volgen. De trainingen zijn op maat gemaakt van dagcursus tot intensieve training.

  • TV Bergeijk heeft de kennis van het dagelijks onderhoud vergroot en weet nu waar ze kwalitatief op moet letten bij het jaarlijks onderhoud dat is uitbesteed.
  • Gemeente Maasgouw heeft meer grip op de kwaliteit van de gravelbanen tijdens het voorjaarsonderhoud dankzij nieuwe inzichten die wij tijdens de cursus gegeven hebben.
  • Drie verenigingen uit Woensdrecht zitten in een privatiseringstraject. Als onderdeel daarvan heeft de gemeente een cursus gravelonderhoud aangeboden om de kwaliteit van de gravelbanen te borgen.
  • Dolmans Landscaping Noord heeft zich verdiept in het efficiënt en effectief uitvoeren van het dagelijks onderhoud van gravelbanen volgens de Losser methode.
  • De groundsman van ULTV Rhijnauwen leiden wij professioneel op. Hij heeft onder andere bij L.T.C. Losser meegelopen tijdens het voorjaarsonderhoud van de gravelbanen. Komend seizoen zullen wij de groundsman wekelijks op het tennispark bezoeken en waar nodig bijsturen.

Wilt u meer weten over onze trainingen gravelonderhoud? Bekijk het cursusaanbod of neem contact op.

Twee nieuwe kunstgras tennisbanen voor T.V. Altec

29 maart 2016 | T.V. Altec hebben wij begeleid bij de renovatie van twee kunstgras tennisbanen. In de winter staat er een luchtdraaghal (ballonhal) over de tennisbanen die is verankerd op een betonnen fundatie. De constructie van deze luchtdraaghal valt niet binnen de sporttechnische norm van de KNLTB. Met andere woorden. Er mag geen competitie gespeeld worden. Dankzij onze technische uitleg over de bestaande situatie met beperkingen, heeft de KNLTB een dispensatie verleend. TV Altec kan hierdoor de KNLTB competitie blijven spelen op de banen die voor het terras van het clubhuis liggen. Omdat het een technisch klusje betrof is er tijdens het voortraject specifiek gezocht naar aannemers die de kennis en kunde in huis hebben om de klus te klaren. Wijnbergen Sportbouw heeft de kunstgras tennisbanen aangelegd.

Ferdy Wieland, voorzitter T.V. Altec over ons:
“Wij zijn zeer tevreden over de inbreng van Kennis van Sport. De kwaliteit van de geleverde kunstgras tennisbanen voldoet zeker aan onze verwachtingen. Het voortraject is goed verlopen en we zijn ook blij dat dit vroegtijdig is opgestart. Zoals gezegd zullen wij jullie van harte aanbevelen bij andere partijen die de intentie hebben om kunstgras tennisbanen aan te leggen/te renoveren. Bij de volgende renovatie zullen wij jullie zeker weer betrekken.”

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk onze dienstverlening en referenties of neem contact op voor uw persoonlijke vragen.

Kennis van Sport jaaroverzicht 2015

12-2015 | Het tweede jaar van Kennis van Sport is een feit. Ook dit jaar kunnen we spreken van een turbulent jaar met uiteenlopende onderwerpen. Bij diverse verenigingen hebben we op bijzondere wijze de banen kunnen verbeteren. Door op creatieve wijze de renovatie van de banen aan te pakken of door de vereniging beter wegwijs te maken in het onderhoud door onze trainingen. Trots zijn we op onze evenementen zoals de unieke rondleidingen bij kunstgrasfabriek Edelgrass en de natuurgrasbanen bij Topshelf Open. Met als absoluut hoogtepunt de tweede editie van het Kennis van Tennis event met het thema: vereniging van de toekomst. En heeft u de onderwerpen zoals waterproblemen gravel tennisbanen en kunstgras in de winter al gelezen? Lees verder...

Waterproblemen gravel tennisbanen?

12-2015 | Discussies over de oorzaak van regenplassen op gravel tennisbanen leiden vaak naar slecht of niet functionerende drainage. Is deze stelling terecht? Lees verder...

Renovatie tennispark T.V. Barendrecht in de winter

27-11-2015 | Dat ziet er troosteloos uit bij T.V. Barendrecht. Deze winter ondergaat het tennispark een hele transformatie. Dankzij een renovatie kunnen de 9 gravel tennisbanen in de lente weer als herboren aan de KNLTB voorjaarscompetitie starten.

De gravel tennisbanen zien er nu aan de oppervlakte niet zo mooi meer uit. Maar onder het gravel is het nog nooit mooi geweest. Sintels, klei, puin, zand... De vereniging wil de komende dertig jaar zekerheid en kwaliteit voor de leden. De hele constructie inclusief beregening en hekwerk wordt aangepakt. Deze keuze hebben ze weloverwogen kunnen maken. Voor de vereniging hebben wij eerst de kwaliteit van de materialen in kaart gebracht. Dit is vertaald naar verschillende scenario's. Van minimaal tot maximaal met de daarbij horende consequenties voor de langere termijn. Daarna is een bestek opgesteld en een aannemer uitgezocht. Tijdens de aanleg van de gravel tennisbanen begeleiden wij Antea Group Sport voor een optimaal resultaat. Lees verder over onze diensten.

Ombouwadvies aanleg kunstgras tennisbanen zonder schade

23-10-2015 | De kwaliteit van de constructie onder kunstgras tennisbanen hebben we deze week in kaart gebracht. Wanneer wij voor een ombouwadvies naar de constructie onder het kunstgras kijken, zorgen we er ook voor dat naderhand nog steeds veilig gesport kan worden.

De aanleg van kunstgras tennisbanen vraagt veel voorbereiding en tijd van de vrijwilligers van een vereniging. in de praktijk is doorlooptijd tussen het ombouwadvies en de daadwerkelijke aanleg van kunstgras tennisbanen, één tot twee jaar.

Laat daarom nooit met een slijptol of vergelijkbaar het kunstgras open maken. Een slijptol slijpt letterlijk het kunstgras weg met blijvende schade tot gevolg. Om die reden wordt met een slijptol vaak gesneden op plekken waar niemand loopt om een oncontroleerbare balstuit en blessuregevaar te voorkomen. Denk aan randen en hoeken. Meten op deze plekken geeft de vereniging geen reëel beeld van de constructie. Voor ons is dat geen optie. Door met de juiste materialen te werken is het tijdelijk open maken van kunstgras wel degelijk mogelijk. Zonder veel meerkosten te maken dat zich direct terugverdient. Aanleg van nieuwe kunstgras tennisbanen start met de juiste voorbereiding. Meer weten? Bekijk onze visie over begeleiding aanleg van kunstgras tennisbanen.

Kennis van Tennis event 2015, de vereniging van de toekomst

Na een succesvolle eerste editie in 2014 is besloten om in 2015 opnieuw een Kennis van Tennis event te organiseren. 30 oktober vindt de tweede editie van het Kennis van Tennis event plaats bij T.C. Sprenkelaar in Apeldoorn.

Dit jaar staat de vereniging van de toekomst centraal. Met als belangrijkste thema’s: aanleg en onderhoud, innovaties en ledenwerving en verdienmodellen. Lees verder...

Richard Krajicek opent Smashcourt banen

06-09-2015 | Op zondag 6 september 2015 vierde T.C. ‘t Twiske het 50-jarig jubileum. Twee maanden eerder heeft de vereniging succesvol obligaties uitgegeven om zes nieuwe Smashcourtbanen te financieren. Kennis van Sport is ingeschakeld om het aanlegproces te begeleiden. Lees verder...

Bestrijding algengroei op tennisbanen

08-2014 | Elke zomer is het voor veel tennisverenigingen een terugkerend probleem. Algengroei waardoor de tennisbanen glad worden. Maar nog vervelender, de wachttijd na een regenbui wordt langer. Wat kan de vereniging doen om de algengroei te verminderen, of nog beter, voorkomen? Lees verder...

Winddoeken, een inkomstenbron voor tennisclubs

05-2015 | Winddoeken rond een tennisbaan zijn onmisbaar. Uiteraard moeten deze wind tegenhouden maar een ander voordeel van deze winddoeken zijn de sponsorinkomsten. Maar welke eisen worden er eigenlijk aan winddoeken gesteld en hoe sterk moet het hekwerk zijn? Lees verder...

Hoe zien de grasbanen eruit na een ATP-toernooi

05-2015 | Heeft u altijd al eens van dichtbij willen bekijken hoe grasbanen erbij liggen, na een zwaar internationaal grastoernooi? Kennis van Sport organiseert voor tennisverenigingen, gemeenten en gemeentelijke sportbedrijven, een unieke rondleiding met Ed Hubers. Hubers is al 23 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de grasbanen in Rosmalen. “Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby”, zegt de Brabander. “Ik heb een passie voor gras. Veel jongens gaan helemaal op in hun sport maar ik vond het als klein kind al die donkere en lichte baantjes in het gras fascinerend.”

Vier dagen na de finale van de Topshelf Open kunt u met eigen ogen zien hoe groot de impact van zo’n ATP-toernooi op grasbanen is. Deze rondleiding werd op 18 juni aan een selecte groep geïnteresseerden gegeven. Lees verder...

Verslag Kunstgras Open 2015

04-2015 | Wie kent het verschil tussen kunstgras en zandkunstgras rood? Is een gefibrilleerde vezel beter voor uw club of een monotape? En wat zijn de gevolgen van uw keuzes voor de spelers, het onderhoud en de levensduur? Op het Kunstgras Open werd u geholpen het optimale resultaat uit uw begroting te halen. Lees verder...

KNLTB Best Practice: Duurzaam en innovatief Tennispark Grubbenvorst

03-2015 | Dat Kennis van Sport innovatieve oplossingen heeft aangedragen voor TC Grubbenvorst is ook de KNLTB opgevallen. Op centrecourt.nl wordt uitgebreid aandacht besteed aan TC grubbenvorst als 'best practice'. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Lees het volledige artikel op centrecourt.nl

TC Sprenkelaar maakt sportpark future-proof en kindvriendelijk

03-2015 | Tennisclub Sprenkelaar (TCS) heeft onder begeleiding van Kennis van Sport haar tennispark volledig gerenoveerd. Tennisbanen zijn verschoven of hebben plaatsgemaakt voor andere banen. Met name voor de jongere leden van de Apeldoornse tennisvereniging is het tennisaanbod vergroot. En dat werpt volgens bestuurslid John Reinders vruchten af. ‘We merken nu al een toenemende belangstelling voor onze tennisvereniging. Lees verder...

Rondleiding kunstgrasfabriek op 18 maart

18-03-2015 | Kunstgras en zandkunstgras rood, wat is het verschil? Kiezen tussen gefibrilleerde vezel of monotape? Heeft dit gevolgen voor het tennisspel, onderhoud en levensduur? Wat is de beste tennisbaan voor onze vereniging en hoe halen we zoveel mogelijk uit onze begroting? Tijdens de 'Kunstgras Open' op woensdag 18 maart leert u hier alles over. Wilt u als vereniging, sportbedrijf of gemeente aanwezig zijn? Lees verder...

Kennis van Sport ambassadeur van Tennis4Life

02-2015 | Meehelpen in de strijd tegen kanker en tegelijkertijd tennis promoten. Dat is waar Tennis4Life voor staat. Het doel van Tennis4Life is landelijke dekking voor de derde editie. Het is een eer om als ambassadeur voor Tennis4Life hier aan bij te mogen dragen. Naast het feit dat de opbrengsten volledig naar het goede doel gaan, brengt het evenement meer goede dingen naar een tennisvereniging. Nieuwe leden en sponsoren. Naast het KWF, ook belangrijke doelstellingen van Tennis4Life. Wilt u met uw vereniging ook meehelpen in de strijd tegen kanker? Doe dan mee aan editie 2015.
Sander Rupke, voorzitter Tennis4Life over ons: "Een aantal maanden geleden kregen wij al de mogelijkheid van deze ervaren toppers om te presenteren tijdens de eerste Kennis van Tennis dag bij TC Sprenkelaar. In Apeldoorn hebben wij zeer prettig kennis gemaakt met deze specialisten op het gebied van "hardware" en "know how" binnen de tenniswereld. Juist die kennis en ervaring maakt ons trots op deze samenwerking omdat zij een positieve verandering kunnen brengen voor clubs. Maar ook voor de spelers. Zo'n kuil in een gravelbaan levert tenslotte de onnodige blessures op en neemt het plezier bij het tennissen flink af. En laat onder andere blessures en afname plezier, grote oorzaken zijn in de daling van het aantal tennissers in Nederland."

Bespelen van kunstgras tijdens de winter

30-01-2015 | Momenteel ziet er prachtig uit op veel tennisparken door de winterse omstandigheden. Ondanks de kou slaat de fanatieke tennisser dan ook graag een balletje. Het is dan erg fijn als de vereniging een all weather kunstgras tennisbaan heeft. Een kunstgrasvezel is ontwikkeld om te presteren onder alle weeromstandigheden. Niks aan de hand dus, zou je zeggen. Toch zijn er omstandigheden waarbij het niet verstandig is om de baan op te gaan. Lees verder...

Waar ligt de oorzaak van lage kwaliteit gravelbanen?

01-2015 | Om een graveltennisbaan in goede conditie te houden is regelmatig en kundig onderhoud noodzakelijk. Toch toont een discussie op het forum van de Fieldmanager aan dat dat alleen niet voldoende is. Gezien de reacties werpt de vraag zich daarom op: wordt het niet eens tijd om de norm tegen het licht te houden? Fieldmanager vroeg Kennis van Sport om een toelichting. Lees het volledige artikel op Fieldmanager.nl.

Duurzaam tennispark T.C. Grubbenvorst

12-2014 | Onlangs werd het nieuwe Tennis en Jeu de Boules Park in Grubbenvorst in gebruik genomen. Het nieuwe park aan het Ericaplein in Grubbenvorst is volgens voorzitter E. Thissen het resultaat van een lang, intensief en vruchtbaar traject van onderhandelingen met alle betrokkenen. Het oude park staat inmiddels in de etalage. Lees verder...

Demotour onderhoud tennisbanen 2015

12-2014 | Onderhoud tennisbanen een hele toer?
 Niet als u kennis opdoet tijdens de demo-tour. Goed gravelonderhoud arbeidsintensief? Niet met de Losser-methode. Met deze werkwijze bent u sneller klaar, heeft u een beter resultaat en meer werkplezier door het gebruiksgemak. Met de juiste apparatuur is goed kunstgrasonderhoud mogelijk. Een dure investering? Wel één die zichzelf terug betaalt. Voorkom versnelde slijtage en waterproblemen door verstening van instrooizand en ernstige mos- en algenvervuiling. Wij nodigen u namens Redexim uit om gratis naar één van de demodagen te komen op 5, 6 en 7 februari. Lees verder...

Kennis van Tennisdag in beeld

11-2014 | De eerste Kennis van Tennisdag is druk bezocht. Ruim 150 bezoekers waren aanwezig waaronder KNLTB verenigingsadviseurs, (sport) bedrijven en verenigingen. Voor ons was de dag geslaagd toen wij zagen dat iedereen met elkaar in gesprek ging. Wij hebben de sfeer van de dag in beeld gebracht. Lees verder...

Nieuwe tennisbanen T.C. Sprenkelaar in gebruik

1-11-2014 | De Smashcourt tennisbanen en de Tenniskids Playground zijn in gebruik genomen bij T.C. Sprenkelaar. De wethouder heeft de tennisbanen officieel geopend tijdens het 35 jarig jubileum op zaterdag 1 november. Dankzij onze begeleiding bleef er geld over voor andere wensen van de vereniging zoals een nieuw terras, berging voor de groundsman en nieuw onderhoudsmateriaal. Dit alles binnen het gestelde budget. Wilt u weten hoe? Lees verder...

John Reinders, Voorzitter commissie parkzaken T.C. Sprenkelaar over ons:
"Ons advies richting tennisverenigingen. Maak gebruik van Kennis van Sport. Dit bespaart veel geld dankzij hun kennis en het voorkomt slapeloze nachten."

Begeleiding renovatie 6 gravelbanen T.C. Hazendans

10-2014 | T.C. Hazendans uit Maastricht begeleiden wij met de renovatie van 6 gravel tennisbanen. Er ligt bovendien teveel gravel op de overige banen. Om die reden worden de overige 6 gravel tennisbanen grondig aangepakt en weer in originele staat gebracht. Het doel hiervan is om een frisse start te maken voor het komende seizoen. Door het onderhoud te verbeteren komen de gravel tennisbanen in perfecte conditie. Het voordeel? De wachttijd na regen wordt verkort en het spelplezier vergroot.

Kennis van Tennisdag

08-2014 | Heeft uw vereniging ook last van mos, alg of water op de banen? Staat u voor een grootschalige renovatie of vernieuwing van het tennispark? Of wilt u gewoon wat tips om het wekelijkse onderhoud te vergemakkelijken? Kom naar de Kennis van Tennisdag op 29 oktober 2014 bij T.C. Sprenkelaar in Apeldoorn. Lees verder...

Tennisbanen overstromen door regen. Wat nu?

29-07-2014 | Maandag 28 juli 2014 gaat de boeken in met een nieuw neerslag record. In Maarssen is sinds 22.00 uur 216 millimeter water uit de lucht gekomen. Op veel andere plekken viel ook meer dan 150 millimeter. Gemiddeld valt er in Nederland 70 millimeter per maand. Grote kans dus dat de tennisbanen zijn overstroomd tijdens de hevige buien. Op Facebook plaatsten verenigingen dan ook diverse foto's van overstroomde tennisbanen. Bij gravel is de vervuiling niet zo'n probleem. Dit kun je er gewoon af scheppen. Bij kunstgras is het verstandig hier goed mee om te gaan. Lees verder...

Verslag Gravel Open 2014

11-07-2014 | Bezoekers vanuit het hele land hebben deelgenomen aan de eerste Gravel Open van Nederland. Verenigingen, KNLTB, gemeenten en professionals in de sport. Allen waren van de partij. Wij vinden het fantastisch op deze wijze mensen met elkaar in contact te brengen met dezelfde interesse. Lees verder... 

Gravel Open: Ontdek alle ins en outs van gravel in Reuver

03-07-2014 | Kunstgras, gravel, smashcourt. Bij de aanleg van (nieuwe) tennisbanen staat het bestuur voor talloze keuzes. Wat is de beste tennisbaan voor onze vereniging en hoe halen we zoveel mogelijk uit onze begroting? Tijdens de 'Gravel Open' ontdekt u alle ins en outs van gravel. Lees verder...

Voortgang T.C. Sprenkelaar

05-2014 | T.C. Sprenkelaar en Tennis Totaal hebben het contract getekend voor de aanleg van Smashcourtbanen en een Playground voor één totaalbedrag. Kennis van Sport heeft hiervoor eerst de wensen van de vereniging boven tafel gehaald. Alle mogelijkheden zijn besproken. Vervolgens heeft Kennis van Sport een gedetailleerde werkomschrijving en duidelijke afspraken gemaakt met Tennis Totaal. Door de discussie vooraf te voeren, zijn er voor beide partijen geen moeilijkheden achteraf.

Begeleiding ombouw 4 tennisbanen T.C. Sprenkelaar

04-2014 | T.C. Sprenkelaar uit Apeldoorn gaan we begeleiden met de aanleg van 4 Smashcourtbanen en een tenniskids Playground. Door het maken van een plan van aanpak, opstellen bestekvoorwaarden en begeleiding tijdens de uitvoering wordt meerwerk voorkomen. Er blijft zo geld over voor andere verbeteringen aan het tennispark. Wilt u ook financiële verrassingen achteraf voorkomen bij de aanleg of renovatie van uw tennisbanen? Neem dan vrijblijvend contact op met Iwan ter Huurne op 06 23 49 57 78.

Gravelonderhoud kan duurzaam

18-03-2014 | dagvandesportaccommodaties.nl: Kennis van Sport verzorgt de presentatie 'Gravelonderhoud kan duurzaam' om 19.00 uur in de Elzenzaal. Gravelbanen hebben zich in de praktijk bewezen. Het is één van de weinige baansoorten die met het juiste onderhoud een levensduur van 25 jaar kan bereiken. Dit is 10 jaar langer dan voor deze baansoort is gesteld. Ook is het één van de weinige baansoorten waarbij het mogelijk is het onderhoud zonder bestrijdingsmiddelen uit te voeren. De lange levensduur en het mogelijke verbod op bestrijdingsmiddelen maken gravel zeer aantrekkelijk voor verenigingen. Iwan ter Huurne van Kennis van Sport legt tijdens zijn presentatie uit hoe verenigingen het onderhoud duurzaam uitvoeren en zodoende besparen op onderhoudskosten en afschrijving.

Opleiding groundsman H.L.T.C. Leimonias

03-2014 | Voor de eredivisieclub H.L.T.C. Leimonias zijn we gestart met het professioneel opleiden van hun nieuwe groundsman. We zijn er trots op.

Chris Genemans, groundsman H.L.T.C. Leimonias over ons:
"Ik vond de opleiding zeer leerzaam en goed van leerstof. Met daarbij een degelijke uitleg van de totale cursus door Iwan. Ik vond het ook super dat ik op een ander tennispark ben geweest. Dan zie je toch ook dingen van een andere kant. Wat ik jullie nog mee wil geven is dat jullie zeker zo door moeten gaan. En ik hoop dat jullie nog vele groundsmen mogen opleiden."

Training parkcommissie T.C. Pagnevaart

03-2014 | tcpagnevaart.nl : Dit seizoen starten we met een compleet nieuwe werkgroep die zich gaat bezighouden met het onderhoud van het park en de banen in het bijzonder. Hiermee gaan we kennis over tennisbanen in eigen huis halen met steun van adviesburo Kennis van Sport.

Opnames instructiefilm onderhoud

02-2014 | We hebben een film opgenomen over gravelonderhoud in samenwerking met Nixmedia (werkt ook voor 538 en BNN). U.L.T.V. Rhijnauwen uit Bunnik heeft haar park hiervoor beschikbaar gesteld. Een prachtige locatie, lekker zonnetje, handige apparatuur en goede zin. Een mooie combi!

Begeleiding jaarlijks onderhoud T.C. Pagnevaart

02-2014 | tcpagnevaart.nl : Afgelopen vrijdag is het voorjaarsonderhoud uitgevoerd op onze banen, Dit is heel grondig gebeurd aangezien de bovenste millimeters zijn verwijderd volgens de zogenaamde Losser methode, Alle vervuiling is eraf en dus ook de dichtgeslibte bovenlaag. Volgende start onze nieuwe "eigen" onderhoudsploeg met een cursus baanonderhoud en de komende tijd worden we telefonisch bijgestaan door de specialisten van Kennis van Sport en de mannen van Topcourt.

Begeleiding voorbereiding en uitvoering renovatie banen H.L.T.C. Leimonias

01-2014 | Voor de start van het seizoen 2014 heeft H.L.T.C. Leimonias 5 gravel tennisbanen gerenoveerd en 2 gravel tennisbanen omgebouwd naar zandkunstgras rood. Bij de voorbereiding en tijdens de uitvoering heeft Kennis van Sport H.L.T.C. Leimonias ondersteund. Onder andere met offertevergelijkingen en beoordeling van de kwaliteit van de uitvoering. Gecontroleerd is of de uitvoering naar wens van de vereniging verloopt.

Peter Farkas, Bestuurslid / Parkcommissaris H.L.T.C. Leimonias over ons:
"Bij de recentelijke renovatie van onze tennisbanen bleek voor H.L.T.C. Leimonias hoe belangrijk het advies en de assistentie van Iwan en Jarno waren. Zij hebben een ruime ervaring in het begeleiden van het hele traject. Vanaf de samenstellinganalyse van de (bestaande) banen tot de eindkeuring van de nieuwe en/of gerenoveerde banen. Ik kan ze van harte aanbevelen."

Opname kwaliteit banen L.T.C. Spijkenisse

01-2014 | L.T.C. Spijkenisse wil graag grip op de banen. Hiervoor is het noodzakelijk inzicht te krijgen in de huidige kwaliteit van de 9 gravelbanen. Ter plekke is een uitgebreide toelichting gegeven, wat vervolgens in een heldere rapportage is bevestigd.

Rene van der Linden, bestuurslid L.T.C. Spijkenisse over ons:
"De gravelbanen hebben zich prima gehouden na het advies van Kennis van Sport. We hebben veel energie in het onderhoud gestopt en met de goede adviezen van Kennis van Sport hebben we veel complimenten over de gravelbanen gekregen. Dus een win-win voor ons. Met dank daarvoor."

Verslag demodag baanonderhoud TC Venlo

01-2014 | tcvenlo.nl : Op ons park is een demodag georganiseerd door Redexim, leverancier van gereedschap voor het onderhoud van tennisbanen in samenwerking met Jarno Tiethoff en Iwan ter Huurne, oprichters van Kennis van Sport.

Hay Wennekers, voorzitter commissie parkzaken over ons:
"Al met al een zeer nuttige en leerzame dag en voor mij als leek een bevestiging dat het ontzettend belangrijk is je tennisbanen te koesteren en met beleid moet behandelen en onderhouden."

Toelichting jaarlijks onderhoud tijdens demotour Redexim

01-2014 | Redexim, producent van onderhoudsmaterieel, heeft een demotour georganiseerd. Kennis van Sport heeft hierbij tekst en uitleg gegeven over de wijze waarop onderhoud aan kunstgras- en gravelbanen uitgevoerd kan worden, los van welke apparatuur er wordt gebruikt. Vervolgens demonstreerde Redexim een mogelijke wijze van het onderhoud. Bij deze demonstraties waren ongeveer 100 personen namens circa 50 verenigingen aanwezig.

Parkcommissie C.T.C. Coevorden over ons:
"
Het bedrijf Redexim gaf een demonstratie over hoe men - met machine's en gereedschappen van deze tijd - de tennisbanen in optimale conditie kan houden. In het clubhuis liet Kennis van Sport via een presentatie het gehele onderhoudsgebeuren nog eens zien. Het was volgens de vertegenwoordigers van verschillende verenigingen een geslaagde middag."

Opname kwaliteit clubhuis T.C. Pagnevaart

01-2014 | T.C. Pagnevaart wil naast inzicht in de kwaliteit van de gravel tennisbanen ook inzicht in de kwaliteit van het clubhuis. Op deze wijze kan zij beslissen welke verbeteringen aan de gravel tennisbanen en het clubhuis zij in welke volgorde wil gaan uitvoeren. Kennis van Sport heeft voor T.C. Pagnevaart de staat van het clubhuis inzichtelijk gemaakt voor het meerjaren onderhoudsplan.

Start Kennis van Sport in de media

01-2014 | fieldmanager.nl : Kennis van Sport verzorgt trainingen, workshops en persoonlijke begeleiding op het gebied van sportaccommodaties, -constructies en -veldonderhoud.